VIIKKO-OHJELMA

LUOMURUOKAA

Luomupäiväkodissa lapset saavat puhdasta, lisäaineetonta, itse valmistettua luomuruokaa hyödyntäen monipuolisesti luonnon terveellisiä ja hoitavia kasviksia, marjoja ja yrttejä. Uusiin makuihin totutellaan pikkuhiljaa.

ULKOILUA

Mitä kaikkia luonnon ääniä voi kuullakaan retkipäivänä? Kun hiljennymme hetkeksi kuuntelemaan, kantautuu korviimme jos tikka nakuttaa puuta tai kun orava hypähtelee rapsahdellen puusta toiseen. Miltä kuulostaa kun aallot kohisevat rantaan tai kun tuuli humisuttaa puita? Miten kivi loiskahtaa veteen? ”kato ope! mun kivi lensi tosi pitkälle”

MAALAAMISTA

Värit tuottavat jokaiselle lapselle suurta iloa. Erityisesti maalatessamme nestemäisillä väreillä märälle paperille, värit loistavat, aaltoilevat ja hohtavat. Värien elävyys ja muuntuvaisuus suovat lapselle voimakkaan värikokemuksen.

MUSIIKKIA

Musiikki antaa lapselle mahdollisuuden ilmaista ja kokea asioita, joita sanat eivät riitä kertomaan. Musiikki tukee lapsen sensitiivisyyttä ja sen vuoksi se onkin omiaan luomaan tunnelmaa ja ohjaamaan toimintaan.

OPPIMISTA

Kiireettömyys auttaa meitä kohtaamaan toisemme.
Kun meillä on aikaa olemme aidosti läsnä;
kuuntelemme tarkkaavaisesti, näemme herkkyydellä ja tunnemme aidosti.
Se auttaa meitä näkemään jokainen lapsi ainutkertaisena ja rakastettavana ihmisenä.